Tips voor het kiezen van een garage voor auto-onderhoud

21 Dec Door Autocentrumras.nl

Veel mensen vinden het lastig om een garage uit te kiezen, omdat ze niet weten aan welk autobedrijf ze hun auto kunnen toevertrouwen. Door de jaren heen is er een beeld ontstaan dat je waakzaam moet zijn dat je niet wordt opgelicht voor auto-onderhoud. Zo zouden onderdelen worden vervangen terwijl dat nog niet nodig is.

Maar het eerlijke verhaal is natuurlijk dat er ook garage zijn die hun werk prima doen en je echt niet benadelen. En om een garage te vinden die ook op die manier te werk gaat, delen we in dit artikel een aantal tips met je voor het kiezen van een garage.

Peil in je netwerk

De eerste tip is om aan vrienden, kennissen en familie te vragen waar ze hun auto laten onderhouden en of ze tevreden zijn. De kans dat ze je naar een onbetrouwbare garage doorverwijzen is vrij klein, omdat ze natuurlijk niet voor schut willen staan. Dat is de kracht van het netwerk.

Bezoek de garage

De volgende tip is heel eenvoudig: bezoek de garage waar je de auto voor onderhoud wilt brengen. Kijk bij binnenkomst hoe alles eruit ziet. Is de garage netjes? Word je vriendelijk ontvangen? Geven ze uitleg over waarom bepaald onderhoud nodig is? Laten ze versleten onderdelen zien, als bewijs dat het vervangen daarvan echt nodig is?

Door te observeren hoe je als potentiële klant wordt behandeld, krijg je vaak al een onderbuikgevoel of je bij een goede garage zit of dat je beter door kunt zoeken.

Check reviews, keurmerken en certificeringen

Het checken van reviews, keurmerken en certificeringen is één van de beste manieren om te onderzoeken of een garage betrouwbaar is. Neem er dan ook uitgebreid de tijd voor en kijk op meerdere websites voor reviews van klanten.

Laat je niet afschrikken als je hier en daar een negatieve review aantreft. Vrijwel ieder bedrijf heeft te maken met klanten die om de één of andere reden (en lang niet altijd terecht) ontevreden zijn. Het belangrijkste is om te kijken naar de motivatie voor de slechte review. Als de motivatie niet sterk is, dan weet je dat je waarschijnlijk te maken hebt met een onterechte ontevreden klant.

Vraag of vervangend vervoer bij een APK of onderhoud mogelijk is

Als je je auto voor een APK (Algemene Periodieke Keuring) of een onderhoudsbeurt weg brengt is het fijn als je vervangend vervoer kunt krijgen. Dat kan in de vorm van een auto zijn of bijvoorbeeld een fiets.

Vraag van tevoren of vervangend vervoer mogelijk is en ook wat de eventuele kosten zijn. Veel bedrijven geven vervangend vervoer als service waarbij je alleen moet zorgen dat de tank vol zit als je de auto weer inlevert.

Vraag naar de werkwijze

Een laatste tip die we je willen geven, is om te vragen naar de werkwijze van de garage. Een belangrijk onderdeel van de werkwijze is dat de garage contact met je opneemt als tijdens een APK of onderhoudsbeurt blijkt dat er andere reparaties dan afgesproken moeten worden uitgevoerd. Informeer daarnaast of de garage ook met merkloze onderdelen werkt. Dergelijke onderdelen zijn van goede kwaliteit en hebben in de meeste gevallen een veel lagere prijs dan de originele auto-onderdelen.